вівторок, 2 липня 2013 р.

День молоді по-сучасному


Остання неділя червня уже давно стала червоною датою у календарі для усіх людей віком від 14 до 35 років у нашій країні. Саме в цей час ми святкуємо одне з найяскравіших літніх свят – День молоді! Винятком не лишилося й наше місто.

Цього року підготовку проведення святкових заходів присвячених Дню молоді взяли на себе сектор у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації та молодіжний клуб «Фенікс». Їхня спільна робота не лишилася в тіні, навпаки, цей захід по праву можна назвати одним із найбільш обговорюваних у нашому місті за цей рік, адже такого великого і яскравого концерту молодих, але дуже талановитих людей наше місто ще не бачило. Вражало й те, що мешканців Кам’янки на площі у парку імені Декабристів зібралося чимало.
Протягом трьох годин, поки тривав святковий концерт, хороший настрій публіки підтримували улюблені ведучі – Марія Кучеренко та Микола Сидоренко. Їхні молодіжні образи, почуття гумору та акторська майстерність не тільки зачаровувала усіх присутніх на площі, а й підбадьорювала учасників.
Не встиг розпочатися концерт, як як на молодіжних активістів посипався дощ грамот, подяк та нагород. Першими їх отримали наші спортсмени. Подяками подякою районної державної адміністрації та районної ради за високі досягнення на чемпіонаті Європи з боротьби сумо, перемоги в обласних та всеукраїнських змаганнях, пропаганду здорового способу життя серед підлітків та молоді району, активну життєву позицію в спорті та з нагоди Дня молоді  Козовий Вадим, Багмет Ірина, Петренко Юлія, за високі досягнення на чемпіонаті Європи з боротьби сумо, перемоги в обласних та всеукраїнських змаганнях, Таньшину Станіслав, а також їх тренер Володимир Кужель.
Притула Альона, Халудрова Ірина, Халудрова Алла, Табурець Олеся, нагороджені подякою сектору у справах сімї, молоді та спорту райдержадміністрації за активну участь у районному етапі та перемогу у регіональному етапі Всеукраїнського фотоконкурсу „Молоде обличчя України” 2012 року, за розвиток візуального мистецтва, утвердження патріотизму молодого покоління та з нагоди Дня молоді.
Ще одна приємна новина дісталася Павла Юрика, який отримав сертифікат на суму 3 тис грн. за перемогу в обласній премії для молоді за особливі заслуги у розбудові молодіжної політики в області та подякою сектору у справах сімї, молоді та спорту райдержадміністрації.
Не лишився без нагород й один з організаторів святкових заходів присвячених Дню молоді в нашому місті – Антон Юрченко. Він був нагороджений за участь у розбудові молодіжної політики в районі,  активну життєву позицію, утвердження патріотизму молодого покоління.
Новинкою святкування Дня молоді стало проведення фото-квесту, який кілька років тому започаткували члени молодіжного клубу «Фенікс». Більше десятка дітей посеред білого дня додали буденному міському ритму життя неабиякої жвавості, адже на виконання усіх завдань учасники мали лише 60 хв. Заряд позитиву та бадьорості протримався у них до самісінького вечора, коли голова журі, фотограф Євгенія Олексенко, оголосила результати. Проте, не дивлячись на розділені місяця кожен учасник цьогорічного фото-квесту отримав грамоту та солодкий подарунок.
Подяки за активну участь у громадському житті міста та району отримали також члени молодіжної ради клубу «Фенікс» - Марія Кучеренко, Микола Сидоренко, Олег Гринь, Анна Новоселецька, Ірина Шабанова, Анастасія Яшан та Каріна Ходаковська.
Але й на цьому приємні новини не закінчилися. Троє молодих активістів нашого району – Олег Гринь, Микола Сидоренко та Марія Кучеренко – отримали сертифікати про вступ до Всеукраїнської громадської організації «Союз обдарованої молоді». Останній раз мешканці нашого району вступали до цієї організації аж у 2008 році.
Родзинкою цьогорічного святкування стало проведення Першого районного танцювального флешмобу. Ми висловлюємо слова вдячності Ларисі Козоріз, тренеру спортивно-бальних танців «Еліт Данс», яка доклала чимало зусиль для допомоги молоді в організації даного проекту. Також, хочеться подякувати директору РБК Миколі Миколайовичу Борису та директору Кам'янської ЗОШ №1 Анатолію Петровичу Могилці, які люб’язно надали приміщення для репетицій та тренувань.
Одразу по завершенню святкового концерту на жителів нашого містечка чекав сюрприз – запуск небесних ліхтариків. Усі, від найменшого до дорослого, прагли запустити у небо свій вогник, який є символом надії у майбутнє.

Концерт закінчився… Свято минуло… Але, здається, що про цей день говоритимуть ще довго! А за це варто подякувати організаторам – завідувачу сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ірині Василівні Коваленко та волонтеру, активному учаснику молодіжного клубу «Фенікс» Антону Юрченку.

Анна НОВОСЕЛЕЦЬКА

Фото
Євгенія ОЛЕКСЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар