суботу, 18 травня 2013 р.

Стало відоме ім'я переможця конкурсу присвяченому Дню Матері


1908 року молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.
Майже через сотню років це свято дійшло й до нас. Указом Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 День Матері в Україні відзначається у другу неділю травня.
Проте, сьогодні мало хто знає про існування цього Дня взагалі. Саме тому, молодіжний клуб «Фенікс» взяв на себе місію поширення інформації про свято серед громади міста та району. З цією метою у період з 20 квітня по 9 травня проводився літературний конкурс присвячений Дню Матері. Приємно, що молодь міста все ж відгукнулася на цю подію.
І ось, 16 травня, на черговому засідання молодіжної ради клубу «Фенікс» був нагороджений переможець літературного конкурсу, яким став учень 6 класу Кам'янської загальноосвітньої школи №1 – Денис Щербак. Вітаємо, та бажаємо подальших перемог!
А тим, хто не отримав перемогу цього разу – не засмучуйтесь! Усе ще попереду! ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар